Krumplit és királyságot!

5.28788

köszönöm

Mindenkinek köszönöm az építő, és kevésbé építő kritikákat.
(A tévedések elkerülése végett: kevésbé építő kritikák alatt NEM a negatív kritikákat értem. Az más.)

a szerző

höhö

olyan jókat tudok kacarászni ezeken a kis hajbakapásokon itt szanaszéjjel... a sok kis irodalomtudós!

vélemény

Aranyos novella :) Volt néhány írói kiszólás, ami nem a főszereplő nézőpontjából történt (pl. a könyvmolyos), és egy apró baki az elején, hogy Mátyás a lakást végigkutatva, az iratokat elolvasgatva tudja meg, hogy kicsoda, és közben valószínűleg találkozott magyar nyelvű nyomtatott szövegekkel. A többi viszont jó volt :)

Honlap: http://kadmon.uw.hu/
Alkony honlap: http://member.rpg.hu/alkony/

baki

Hopp!
Én észre sem vettem amíg nem mondtad... XD Ciki...
Nade persze -ha élhetek ezzel a közhelyes kijelentéssel- senki sem tökéletes ;)
Anna

írói szem

Ez mindenkivel megesik - benned él egy történet, ami kerek egész (a hibáival együtt is), mások viszont csak azt látják, amit leírsz. Főleg átírásoknál és javítgatásoknál szoktak ilyen hibák belekerülni a novellákba, amikor már nem gondolod át pontosan, hogy mi is történt korábban, vagy milyen céllal írtad bele azt az elemet. Ilyen esetekre érdemes tartani néhány kritikus hajlamú, kukacoskodó ismerőst (pl. matematikusok, informatikusok), és megnyaggatni őket a novellával :)

Honlap: http://kadmon.uw.hu/
Alkony honlap: http://member.rpg.hu/alkony/

cjanna Nagyon tetszett, így

cjanna
Nagyon tetszett, így tovább!

HI!

Jó! Nekem tetszik a humora!Ügyes vagy!

nu

a gyetemen volt egy szociológia tanárom, aki Bauer volt szintén - node nem ezért tetszett, hanem leginkább a kitűnő alapötlet miatt. Az pazar volt. Ha kivágsz belőle vagy jó sokat, és nem erőlteted azt a buta nyelvezetét ("haggyad" - 'ggyanmá!:) akkor lehetett volna marhajó is is. Így - bocs - gyengusz.

Didaktikus mese... gondoltam

Didaktikus mese... gondoltam olvasás közben. Aztán mégis jó volt olvasni. És a vége nagyon tetszik. Nem Mátyás, az igazságos, hanem Mátyás, a tehetséges! 6 csillag ;-)

nem jó szerintem a világa

Kicsit erőltetett a sok hivatal, mai világ "bekeverése"

Úgy érzem, ez egy nagyon

Úgy érzem, ez egy nagyon gyenge szöveg,magam nem ilyenhez vagyok szokva.Túl egyszerű a nyelve,nincs benne meglepetés,nem találom azokat a lelket megrázó vagy megmelengető képeket,amelyek számomra egy művet élvezhetővé tesznek.Hiányolom az erőfeszítést,amely egy mű teljességét adja,sokkal jobb képekkel el lehetett volna ugyanezt mondani,gyönyörködtetőbben,fantáziával telibb módon.Mindazonáltal 5 pontot adtam rá,kizárólag a jó hangulatnak köszönhetően,amellyel ma reggel kiléptem az ágyból!

Köszönjük neked, Tamás!

Hű, micsoda szerencse, hogy jó hangulattal keltél ma, nem is tudom, mi történt volna, ha nem! Örök életében hálás lehet neked a szerző...
Nem értem, hogy érezheti magát félistennek olyasvalaki, aki még Spirót sem ismeri, aki - csak úgy mellékesen jegyzem meg - már rég nem kortársnak számít, hanem klasszikusnak.

Szegény Spiró György!Kár

Szegény Spiró György!Kár érte!